Fát gyűjthettek a szegények az erdőben

Az erdészek és a helyi képviselő-testület segítette a rászoruló családokat abban, hogy tüzelőfát gyűjthessenek az erdőben. Ujszász és Jászladány között, Szászbereken történt mindez.

- Három alkalommal tartottunk szociális fagyűjtést Szászbereken – mondta Alapi József polgármester a szoljon.hu oldalán. Az első két alkalommal a szociálisan rászorulók vehettek részt, a harmadik alkalommal pedig mindenki, akinek tűzifára volt szüksége.

Mindháromszor 10-20 család gyűjtötte az 5-10 centiméter átmérőjű kivágott, erdőritkításból származó ágakat az újszászi parkerdőben. - Megköszönjük az erdészek munkáját, akiktől minden segítséget megkaptunk, hogy gördülékeny legyen a gyűjtés! – tette hzzá a polgármester.

Az ingyenesen biztosított tűzifára az a szociálisan rászorult nyújthatott be kérelmet, aki Szászberek községben bejelentett állandó lakóhelyén életvitelszerűen él, és háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 százalékát (57.000 Ft-ot), egyedülálló esetében a nyugdíjminimum 250 százalékát  (71.250 Ft-ot). A benyújtott igényekről a január 30-i testületi ülésen döntöttek a képviselők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.