Fashion Street: ha ez igaz, perre mennek

Bár a hírek arról szólnak, hogy a Csipak Péter milliárdos érdekkörébe tartozó Immobilia Zrt.-vel szerződést bontana a Fashion Streettel kapcsolatban a V. kerületi önkormányzat, ám a cég erről nem tud. Amennyiben azonban mégis így lenne, akkor a társaság perel.   

A csütörtöki V. kerületi képviselő testület arról döntött, hogy egyoldalúan felmondják az Immobilia Zrt.-vel fennálló, a Fashion Street közterület-használati szerződését – írta az Origo.hu. A kontraktus 2008-ben született, s ötven évre szólt.

A Csipak Péter milliárdos érdekeltségi körébe tartozó vállalkozás a Hvg.hu-val ugyanakkor azt közölte, hogy nem tudnak a szerződésbontásról. Úgy vélik, hogy a lefektetett kontraktus minden elemét betartották, így ha valóban igaz a történet, akkor bizonyosan megvizsgálják milyen jogi lépéseket tudnak tenni.    

Mint írták a lapnak a "Fővárosi Közterület-hasznosítási Társulás 50 évre szóló közterület-használati megállapodást kötött az Immobilia Zrt-vel. A megállapodás alapján cégünk az elmúlt 8 évben százmilliós nagyságrendben a mindenkor hatályos közterület-használati díjakat megfizette"

Rávilágítottak, hogy az Immobilia az alapítója, tulajdonosa és fejlesztője Fashion Street projektnek, ami azért alakulhatott így, mert az önkormányzatnak nem volt elég forrása az évtizedek óta elhanyagolt történelmi belvárosi sétálóutca és környezetének felújítására, a Budapest Világörökségének pufferzónájához tartozó Deák Ferenc utcát pedig több mint 1 milliárd forintból újították fel, a burkolatot lecserélték gránitburkolatra és az azóta felszámolt Kulturális Örökségvédelmi Hivatal iránymutatásai alapján saját forrásból felújítottak öt társasházi homlokzatot is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.