Farkas Flórián miniszteri biztos lett

Farkas Flórián miniszteri biztosként felügyeli július 1-től a roma támogatásokat. Többek között azt is felül kell vizsgálnia, hogy 2002-2010 között mire mentek el az integrációs pénzek.

Farkas Flórián miniszteri biztosként felügyeli július 1-től a roma támogatásokat - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő pénteken. Nagy Anna tájékoztatása szerint a miniszteri biztos a romák társadalmi integrációjának elősegítése érdekében az integrációs programok végrehajtását irányítja majd, s feladatai közé tartozik többek között annak felülvizsgálata, hogy 2002-10 között milyen integrációs programokra milyen forrásokat fordítottak, ezeket hogyan használták fel, a programok mennyire voltak eredményesek és szabályosak. A biztos működését a közigazgatási miniszter irányítja, neki tartozik beszámolási kötelezettséggel is.

A kormányszóvivő elmondta, hogy Farkas Flórián munkájáért semmilyen díjazást nem fogad el.

Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár kiemelte, hogy az eddigi támogatások alapos áttekintésére van szükség. A miniszteri biztos arról beszélt, hogy az év végére komplex, a cigányság beilleszkedését segítő programot szeretnének letenni a kormány asztalára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.