Farkas Flórián lehet az OCÖ elnöke

A mandátumátvétel után ma tartja alakuló ülését az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), a testület elnöke várhatóan Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke lesz.

Az újonnan választott képviselők a Duna Palotában veszik át megbízólevelüket, majd ugyanott meg is tartják az alakuló ülést, ahol a törvény szerint elnököt és elnökhelyetteseket választanak.

Az 53 tagú testületben a január 9-ei elektori voksolás eredményeként a Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi miniszteri biztos vezette Lungo Drom kapott többséget, és 37 képviselőt delegálhatott a testületbe, míg a rivális szervezet, az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette MCF (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma) 16 mandátumot szerzett.

A választási eredmények alapján várhatóan Farkas Flóriánt javasolják és választják majd elnöknek az új képviselők, a politikus 1995 és 2002 között két egymást követő cikluson át vezette az országos önkormányzatot.

Bírósági tárgyalása miatt Kolompár Orbán nem vesz részt a roma érdekképviseleti szervezet alakuló ülésén. Kolompár Orbán ellen 2009 novemberében kezdődött büntetőper a Kecskeméti Városi Bíróságon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.