Farkas Flórián: az MSZP politikája cigányellenes

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség fideszes elnöke szerint szocialista kormány bűncselekményt követett el a cigánysággal szemben, mert nyolc éven át cigányellenes politikát folytatott.

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke szerint a rendszerváltozás óta nem történtek alapvető pozitív változások a cigányság helyzetében. Farkas Flórián a szervezet szolnoki kongresszusán - az általa jegyzett közlemény szerint - azt mondta, a szocialista kormány bűncselekményt követett el a cigánysággal szemben, mert nyolc éven át cigányellenes politikát folytatott.

A Lungo Drom elnöke, aki egyben a Fidesz parlamenti képviselője, azt hangoztatta: kormányváltásra van szükség, ezért a Fidesz-KDNP listájára és egyéni jelöltjeire leadott minden egyes szavazat közelebb viszi a cigányságot "egy új és reményteli jövő kezdetéhez". Közölte, a kongresszuson elfogadták a Lungo Drom új cigánypolitikai programját, amely új szemléletet tükröz. Ez azt jelenti, hogy a dokumentum nem a gondoskodó, hanem a segítő állam szerepét helyezi előtérbe, hiszen - mint fogalmazott - így válhat a sorsán változtatni akaró és tudó cigányok jelentős része a nemzetgazdaság aktív tagjává, polgárrá.

Kitért arra is, programjuk prioritásai között szerepelnek egyebek mellett a nevelési, oktatási és ösztöndíj-programok, a foglalkoztatás lehetőségeinek megteremtése, valamint a lakhatás feltételeinek javítása. Úgy látja, a diszkrimináció ellen nem kampányszerűen, egy-egy törvénnyel kell fellépni, hanem a diszkrimináció-mentesség követelményének kell érvényesülnie a jogalkalmazás minden területén.

A közlemény szerint a kongresszuson beszédet mondott Navracsics Tibor, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetője is, aki azt hangoztatta, hogy az új kormány az egység, a biztonság, a jólét és a kiszámíthatóság kormánya lesz, mely kiemelt figyelemmel lesz a munkahelyteremtés biztonságára.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.