Farkas: a romák meg akarják büntetni a kormányt

Farkas Flórián leleplezett szavazatvásárlókat és kormányt büntető romákat vizionál a választásokra. Széles Gábor pedig már egy reménybeli Fidesz-kormány programján ügyködik, melyben munkát ajánl a romáknak.

Ha a szocialisták és a szabad demokraták valamilyen machinációval, így például a szavazatok megvásárlásával próbálkoznának, nem járhatnak sikerrel, mert a Lungo Drom (LD) le fogja leplezni őket - ezt mondta a szövetség elnöke a szervezet észak-alföldi régiós tanácskozása utáni sajtótájékoztatóján.

Farkas Flórián bejelentette: ezzel a tanácskozással hivatalosan is megkezdődött a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség európai parlamenti (EP) választási kampánya. Mint fogalmazott, a EP-választáson soha nem látott részvételre számítanak, mert a romák meg akarják büntetni a kormányt a cigányság élethelyzetének tönkretételéért.

Az LD vezetője indoklásul hozzátette: ilyen mélyponton a cigányság még nem volt, ezért a 2006 óta regnáló szocialista kormánynak a rendszerváltás óta legsikertelenebb roma politika tulajdonítható. A cigányokat még soha ennyi atrocitás, súlyos bűncselekmény nem érte, mint az utóbbi időben - jelezte.

Farkas Flórián választási kampányukat jellemezve elmondta, hogy minden régióban és azt követően minden megyében tartanak felkészülési tanácskozásokat a cigányvezetőknek. Emellett 300-400 lakossági fórumot szerveznek szerte az országban. A szavazás napjáig minden településre, utcára és családra lebontva lesznek olyan aktivisták, akik felelnek azért, hogy a hozzájuk tartozó romák elmenjenek voksolni.

A sajtótájékoztatón részt vett Széles Gábor üzletember, aki a vezetésével kidolgozott és jobboldali parlamenti választási győzelem után megvalósítandó gazdaságélénkítési programot vázolta az újságíróknak. Mint kifejtette, ennek lényege a vidéki munkahelyteremtés, amely nem a multinacionális cégekre épülne, és az ország összes településére kiterjedne. A programban az egymillió körüli lélekszámúra becsült hazai cigányságnak is megteremtenék a kereseti lehetőséget - fűzte hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.