Fantom tízmilliók úsznak a fővárosnál?

Egy, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nél több mint fél éve félbemaradt beruházás ügyében kért tájékoztatást az önkormányzat pénzügyi és költségvetési bizottsága a hivatal revizori ügyosztályától kedden.

A vizsgálatot korábban a hivatal indította egy közérdekű bejelentés alapján, Tiba Zsolt főjegyző pedig az adóhatósághoz is fordult az ügyben. A költségvetési revizori ügyosztály a bizottság ülésén arról számolt be, hogy egy üzemanyagmérő-rendszer bevezetésével megbízott cég kivitelezője még a munka befejezése előtt "eltűnt", a cég pedig csődbe ment.

Emlékeztettek arra, hogy a mintegy 90 millió forintos beruházás 60 százalékát már kifizették a cégnek, ám a mérőműszert az FKF Zrt.-nél nem tudják használni.

A Németh Zoltán (Fidesz-KDNP) elnöklete alatt működő bizottság tagjai arról kértek tájékoztatást, milyen kár érte a fővárosi céget és azon keresztül az önkormányzatot. Arról is információt kértek, hogy az FKF Zrt. korábbi vezérigazgatója tájékoztatta-e az ügyről a felügyelőbizottságot, és a testület tett-e lépéseket az ügyben.

A revizori ügyosztály munkatársai azt is közölték, tudomásuk szerint Tiba Zsolt főjegyző az ügyben az adóhatósághoz fordult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.