Falus Ferenc újragondolná a fekvőrendőrök alkalmazását

Falus Ferenc baloldali főpolgármester-jelölt szerint Budapestnek olyan új közlekedési koncepcióra van szüksége, amellyel megvalósítható a közlekedésben résztvevők együttműködése.

Az Együtt-PM jelöltje, akit az MSZP és a DK is támogat az önkormányzati választáson, erről szombaton, az autómentes nap alkalmából beszélt újságíróknak, Budapesten. Hangsúlyozta, a közlekedést nem egymás ellen kell szervezni, hanem "együtt kell működnie az autósoknak, a gyalogosoknak, a kerékpárosoknak, a rollerosoknak és a gördeszkásoknak".

Falus Ferenc szerint ehhez évente több ezer P+R parkolót kell építeni a külvárosokban, ahonnan ideiglenes gyors buszjáratokkal lehetne elérhetővé tenni a várost.  A politikus elmondta, újra kell gondolni a fekvőrendőrök alkalmazását is. "Próbálják ki egyszer, törött lábbal, egy mentőautóban, hogy milyen azon keresztül menni" - fogalmazott, majd hozzátette: nem feltétlen tartja megfelelőnek azt sem, ha kerékpárút céljából az "út szélén van egy vékony csík".

A sajtótájékoztatón részt vett Kiss Róbert, az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös VI. kerületi polgármesterjelöltje is, aki elmondta, megválasztása esetén fellép a Városliget kormány által tervezett beépítése ellen. Szólt arról is, hogy a kerület vezetőjeként szeretné elérni, hogy a Podmaniczky utca és a vasút közötti területből parkot alakítsanak ki, emellett a városrész társasházaiban támogatnák "úgynevezett zsebparkok" létrehozását, amely az épületben lakók közösségi életét segítené.

Falus Ferenc kérdésekre válaszolva kijelentette, az áprilisi országgyűlési választások alapján magát tartja a legesélyesebb ellenzéki főpolgármester-jelöltnek, ezért nem lép vissza semmilyen más indulóval szemben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.