Falus Ferenc: Tarlós István beismerte négyéves tétlenségét

Falus Ferenc, a baloldali ellenzék főpolgármester-jelöltje szerint Tarlós István lényegében beismerte a kormánnyal szembeni négyéves tétlenségét és tehetetlenségét a Figyelőnek adott interjújában.

Az ellenzéki politikus ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy szerinte Tarlós István főpolgármester a csütörtökön megjelent interjúban feltételeket szabott a kormánynak a munka folytatására.

Tarlós Istvánnak nem a választási kampányban, hanem az elmúlt négy évben kellett volna feltételeket szabnia a kormánynak - fogalmazott Falus Ferenc. Szerinte felháborító, hogy a Tarlós István a Fidesz hatalmi érdekét a fővárosé elé helyezi most is, miként azt 2010 óta is tette. Közölte továbbá: ha Tarlós István komolyan venné a munkáját, akkor nem a választások után, hanem még jelölése előtt megállapodott volna pártjával a feltételekben.

A főpolgármester a Figyelőnek adott interjújában arról beszélt: a BKV hosszú távú finanszírozására, a főváros cégeinek működési feltételeire garancia kell, és biztosítani kell a 3-as metró felújításának anyagi forrásait is. "Ez három olyan alapfeltétel, ami szükséges ahhoz, hogy én biztosan folytassam ezt a munkát" - olvasható az interjúban.

A városvezetés elsősorban problémamegoldás

Tarlós István egy más témájú csütörtöki rendezvényen újságíróknak ezzel összefüggésben úgy nyilatkozott: sosem hagyott kétséget, hogy ezeket a problémákat záros határidőn belül rendezni akarja. Szavai szerint számára elsősorban problémamegoldást jelent a városvezetés és csak másodsorban politikát, de nem kommunikációs játékot.

A három megoldandó problémát érintő felvetésre utalva jelezte: ha egyiket sem sikerülne rendeznie - amire nem számít - akkor felmerülne, hogy van-e értelme ezt a munkát végezni.

A főpolgármestert kérdezték a Rác fürdő beruházásról is. Ismertette, hogy az előző városvezetés olyan szerződést kötött, amely szerint alapvető jogok a magánbefektetőhöz kerültek, miközben a vizet, a fürdőt és a telket a fővárosi önkormányzat adta.

Kifejtette: mintegy 50 szerződéshez kellett hozzányúlni, a magánbefektető projektcégének pedig körülbelül 11 milliárd forint adóssága keletkezett, mire az ügy a Városházára került. Emellett a problémák közé sorolta, hogy nem megoldott az üzemeltetés, s a hosszú állásidő miatt felújítási korrekciós munkák is szükségesek. Még nem értek az ügy végére, de a befektető partnersége mellett elképzelhetetlen, hogy a kérdés fél éven belül ne rendeződjön - mondta Tarlós István.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.