Falus Ferenc: Nincsenek politikai ambícióim

Nincsenek politikai ambíciói - fejtette ki az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje, Falus Ferenc a 168 órának adott interjújában. Falus hamarosan közzéteszi programját is, amelyet szabadon véleményezhetnek a budapestiek és a szakértők is.
Nem tartja különös kijelentésnek Falus Ferenc, amikor amikor a politikai ambíciók hiányáról beszél. A baloldal közös jelöltje szerint ugyanis a főváros irányításához nem ezekre, hanem sok egyeztetésre van szükség, abban pedig megfelelően jártasnak érzi magát - mondta el a 168 órának adott interjúban, amely a lap csütörtökön megjelenő számában lesz olvasható.

A hetilap weboldalán közölt beharangozó szerint hiába volt jó a viszony Tarlós István és a kormányzat között, a főváros nem jutott hozzá a szükséges forrásokhoz. "A fővárosban alapvetően olyan beruházások történtek, amelyeket még a szocialista vezetés alatt készítettek elő, s ezek döntő többsége uniós pénzből valósult meg, miközben hadakozunk Európával. A presztízsberuházásokkal szemben inkább olyan városfejlesztésre van szükség, amely Budapest egyik szélétől a másikig tart. A fideszes vezetés a belvárosra összpontosítja a látványos turisztikai fejlesztéseket" - mondta Falus.

Orvosként fontosnak tartja a főváros levegőjének javítását, de fejlesztené a szociális ellátást, a hospice-szolgáltatást, és igazságtalannak tartja a kormány szociális temetési rendeletét. Programjának tervezetét néhány héten belül közzéteszi a Véleményszabadság.hu oldalon, ahol bárki véleményezheti azt.

Az egykori tiszti főorvos kemény egyeztetésekre készül a kormánnyal és a polgármesterekkel egyaránt, de, mint mondja, „egy kormánynak mégiscsak az az érdeke, hogy az ékköve, a fővárosa megfelelő életminőséget nyújtó világváros legyen. Ezért meg kell tudnunk egyezni egymással".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.