Fakanalas flashmobra mozdult a rendőrség

Eljárást indított a rendőrség a Debrecenben pár hete megrendezett, úgynevezett "fakanalas" flashmob megszervezése miatt – írja a Vagy.hu. A debreceni hírportál szerint a rendőrségi eljárásnak az a célja, hogy kiderítsék a Fidesz-ellenes villámcsődület szervezőit, s talán az is cél, hogy megfélemlítsék az összes eddigi és majdani protestálót. Mára egy ismert helyi ellenzékit idéztek be.

A közelmúltban flashmobot, azaz villámcsődületet szerveztek az interneten a debreceni városháza elé, tiltakozásul a kormánypárti országgyűlési képviselő, Varga István hírhedt kijelentése miatt, miszerint a nőknek 4-5 gyerek után ajánlatos az "önmegvalósítás". A fakanalas flashmob békében lezajlott, jelen volt több egyenruhás és civil rendőr is.

Habár a villámcsődület Magyarországon nem bejelentésre kötelezett szervezkedés, nem kell azt előre tudatni sem a rendőrséggel, sem az önkormányzati hatóságokkal, ráadásul nyilvánosan szerveződik, nincs benne semmi titok, földalattiság, üldözendő, szóval nem nagyon tud mit kezdeni vele a szigorú hatalom és hivatal; ennek ellenére – mint azt mai bejegyzésében a debreceni Vagy.hu hírportál írja – ma reggel berendelték a rendőrségre az ismert debreceni ellenzékit, Bánfalvi Győzőt. Hogy miért őt? A Vagy.hu szerint azért, mert Bánfalvi egyik aktív részese volt a mostani fakanalazásnak, de korábban is lehetett vele találkozni tiltakozó megmozdulásokon. Egyik szervezője és szónoka volt a tavalyi debreceni sajtószabadságos tüntetésnek, és látható volt a 2011. januári csendes gyertyagyújtás résztvevői között is. Ennyi aktivitás, úgy tűnik, Debrecenben bőven elegendő ahhoz, hogy valaki a rendőrség látókörébe kerüljön.


 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.