Fájhat Simicska feje Sebestyén Balázsék miatt

A Médiatanács újabb eljárás megindításáról dönt a Class FM-mel szemben – írja a vs.hu, amely megjegyzi, az ismételt elmarasztalás megkönnyíti, hogy Simicska Lajosék már a nyáron elveszítsék az ország leghallgatottabb rádiófrekvenciáját.

vs.hu azt írja, a Médiatanács keddi napirendjén 4 eljárás szerepel, amely a médiatörvény megsértését feltételezi, köztük a Class FM-é.

A Morning Show című műsorban ugyanis a Médiatanács vélelmezése szerint decemberben és januárban olyasmik hangoztak el, amelyek alkalmasak "a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy erőszakra, illetve szexualitásra utalnak, vagy témájuk meghatározó eleme az erőszakos módon megoldott konfliktus".

Forrásokra hivatkozva azt írják, a Médiatanács egyelőre csak arról dönt, megindítja-e az eljárást,  az csak később derül ki, hogy lesz-e szankció a szolgáltatóval szemben. Ez  abból a szempontból érdekes, hogy a frekvenciát üzemeltető Advenio Műsorszolgáltató Zrt. tulajdonosa, Nyerges Zsolt Simicska Lajos üzleti partnere.

A lap emlékeztet, a Médiatanács az utóbbi hónapokban már többször elmarasztalta a Class FM-et, amelynek novemberben jár le a frekvencia-engedélye. Ám a testület a frekvenciaengedély lejárta előtt már négy hónappal megvizsgálhatja, hogy az üzemeltető folytathatja-e a műsorszolgáltatást. Ha úgy találják, hogy a Class FM súlyos jogsértéseket követett el az első időszakban, akkor Simicskáék számára már a nyár közepétől megszűnhet az évente 1-1,5 milliárd forintot hozó rádiózás.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.