MSZP-színekben indul a Fábry Béla

Hivatalosan is bemutatták a Pest megyei hármas választókörzetben induló szocialista képviselő-jelöltet. Fábry Béla közölte: célja, hogy önálló régióvá nyilváníttassa Pest megyét; illetve hogy részfizetőssé tegye az M3-as autópályát.

Megkezdték helyi kampányukat a szocialista képviselő-jelöltek. A Pest megyei hármas számú választókerületben korábban Tóth András ex-titokügyi államtitkár mérkőzött meg és szerzett is mandátumot, a helyi szocialisták azonban ezúttal úgy döntöttek, mást indítanak helyette. Tóth egyébként ez utóbbi eljárás miatt tiltakozva, fel is függesztette párttagságát.

Az MSZP a Csomád, Dunakeszi, Fót, Mogyoród, Őrbottyán, Szada, és Vácrátót településeit mind magába foglaló körzetben Fábry Bélát, az utóbbi időben több botrányos ügyben is szereplő fóti alpolgármestert indítja. A képviselő-jelölt egy dunakeszi kifőzdében tartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját.

Elmondta, egyik fontos célja Pest megye önálló régióvá válását kezdeményezni, ez ügyben aláírásgyűjtésbe is kezdenek. „A következő uniós költségvetésben Budapest fejlettsége miatt a legmagasabb EU-kategóriába kerülnénk, ami azt jelenti, hogy szinte semmiféle uniós támogatásra nem lennénk jogosultak. Idáig ez nem volt probléma, mert az EU-csatlakozási szerződés biztosította számunkra a pályázást. De mostantól változik a helyzet, ha csak ki nem válunk a jelenlegi központi régióból” - érvelt az önállósodást mellett a jelölt.

Fábry egy másik vállalást is tett: eszerint kezdeményezi az autópályadíj mihamarabbi használatarányossá tételét. Szerinte ugyanis indokolatlan és igazságtalan, hogy - jelen esetben az érintett körzetben - az autópálya használatáért ugyanannyit fizet az, aki Szadáról vagy Mogyoródról hajt fel az autópályára és az is, aki Nyíregyházától Budapestig használja az M3-ast.

Fábry Béla a tájékoztatón közölte azt is, hogy közbenjárására egy - többségi részben állami tulajdonú cég - örömmel átvenné a dunakeszi körzeti rendelő működtetését, ez ügyben már meg is kereste a helyi polgármestert. Azt, hogy melyik cégről van szó, egyelőre nem árulta el, ahogyan egyelőre azt sem tudni, hogy a részprivatizációs szándékkal kapcsolatban mi a helyi vezetés álláspontja.

Fábry ellenfele Dióssi Csaba, Dunakeszi fideszes alpolgármestere lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.