Belföld: Ezzel utazhat metró helyett - NOL.hu
 

Ezzel utazhat metró helyett

Eldőlt, milyen buszokon nyomoroghatnak majd az utasok az M3-as metró tartós üzemszünettel járó felújítása alatt. Nyafogni nem ér, a BKV-nak ez is milliárdjaiban lesz.

Solaris csuklós buszokkal szállítják majd az utasokat az M3-as metró felújításának idején. A járműveket gyártó lengyel cég adta a legjobb ajánlatot, amelyet a közlekedési társaság igazgatósága hétfőn jóvá is hagyott – értesült a Világgazdaság. A BKV döntését jóváhagyásra a főváros legközelebbi közgyűlése elé terjesztik. A BKV 75 és opcionálisan további 75 busz beszerzésére írt ki pályázatot. A második helyen a Mercedes Conecto nevű modellje végzett, harmadik a Scania Citywide lett.

Ilyen csuklós buszok pótolják majd a metrót
bkv.hu

Azt nem tudni, hogy a BKV pontosan mennyiért vásárolja az új járműveket, de elképzelhető, hogy a 90-100 millió forintos árnál kedvezőbb összegért jut hozzá, mert bizonyos felszerelésre – például utasszámláló – nem lesz szüksége, de így is 13 milliárd forint körül lehet a beszerzés. Egy csuklós buszon 150 fő utazhat, vagyis ha valamennyi buszt egy időben bevetik, akkor több mint 22 ezer utast tudnak velük szállítani. Az majd élesben derül ki, hogy ez elegendő lesz-e.

A BKV már készül a metrószerelvények felújítására, közlekedésszervezői hasznosítani tudják majd a budai fonódó villamos kivitelezése során nyert tapasztalatokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér