Mi kerül ma Orbán tányérjára?

Sonkachipset is ehet ma Orbán Viktor miniszterelnök Kecskeméten.

A Tanyacsárda készíti a kecskeméti Mercedes-gyárban tartandó mai fogadásra az ebédet - adta hírül a baon.hu Bács-Kiskun megyei hírportál. Az ünnepséget azért szervezik, mert ma indul hivatalosan a Mercedes CLA gyártása, melyet csak Magyarországon készítenek. Emiatt látogat el a Mercedes-gyárba Orbán Viktor miniszterelnök is.

A 80 fős fogadásra büféasztalos menüt rendelt a cég német vezetése. Garaczi János cégvezető elmondta, hogy hajnalban fognak az ételek elkészítéséhez, húszan dolgoznak a kinti rendezvényen. A Tanyacsárdát nem először kérik fel hasonló fogadás megszervezésére. Több menüsort állítanak össze, s a német vezetés ebből választ.

Ma a friss saláta mellett burgonyakrémlevest rendeltek sonkachipssel, a főétel borjúpaprikás lesz. A vegetáriánusok zöldséges tésztát fogyaszthatnak sajtmártással. Ezt lezárandó, Gundel-palacsintát vagy gyümölcsmártással leöntött rétest fogyaszthat a vendég.

A németek a száraz sült húsért nincsenek oda, a szaftos-mártásos ételeket kedvelik, illetve a tésztaköreteket is szeretik – mondta Garaczi János, aki bő negyvenéves szakmai életútja során sokszor étkeztetett nyugati vendégeket. A Gundel-palacsintát különösen kedvelik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.