Ezt főzte ki Gyurcsány

Lassan készült el, amit Gyurcsány Ferenc kifőzött, de sokaknak így is nagyon ízlett. A volt kormányfőnek csak a zaft jutott.

"Az egyik kötcsei egyesület amolyan kisebb falunapot szervez. Ennek részeként csapatokban pörköltet főzünk bográcsban. Tegnap vettem marha lábszárat, nyakat és combot, meg ugyanannyi sertés csülköt. Felkockáztam, de az igazi „örömöt” a négy kiló vöröshagyma tisztítása és aprítása jelentette. Mi tagadás, valahogy senki nem buzgólkodott, hogy segítsen. De készen vagyok, legalább is, ami az előkészítést illeti. Lassan autóba vágjuk magunkat és irány Kötcse. Sajnos estére, amikor is harmonika kísérettel elindul az igazi mulatozás, nem tudunk maradni, mert Klári holnap külföldre megy (nem, nem nyaralni, dolgozni), és még ezer teendője van addig. Na, mindegy, majd magamban dúdolgatok visszafelé az autópályán" - ezt írta tegnapi Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

A volt kormányfő legfrissebb posztjában pedig utólag arról adott számot, hogy a pörköltjük lassan, komótosan készült el.

"Jöttek, jöttek az emberek, de nem tudtunk nekik mást mondani, mint hogy bizony nekünk kell még egy óra, egy fél, vagy éppen húsz perc.  A többiek étele közben szépen fogyott. Mire mi végeztünk, úgy tűnt, hogy mindenki jóllakott. Na, nem baj, gondoltuk, hosszú még a délután és különösen az este. Amíg újra éhesebbek lesznek az emberek, addig mi elugrunk kicsit kertészkedni – mondtuk. Otthagytuk pörköltünket, hazamentünk, és két-három helyi ismerőssel elkezdtünk virágágyást készíteni levenduláknak, mert tegnap reggel vettünk úgy száz tövet és azt még el kellett ültetni, mielőtt visszajövünk Pestre" - írta.

"Vagy két óráig, kapáltunk, ástunk, gereblyéztünk és végül ültetünk mire készen lettünk. Addigra már mi is megéheztünk és visszaindultunk, hogy akkor most eszünk saját főztünkből. De a bográcsunk üres volt. Némi zaft maradékon kívül semmit nem találtunk. Egy-egy falatnyi kenyérrel kitöröltük a bográcsot, megállapítottuk, hogy egész jó lehetett a pörkölt, de lemaradtunk róla. Viszont másoknak biztosan ízlett, ha ilyen gyorsan elfogyott, vigasztaltuk magunkat. Viszont a levendulák! Azok csodaszépek:))" - zárja legfrissebb Facebook-bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.