Ezerhatszáz aktivista özöne Pécsett, tényeket perelők, elektromos autó

Magyar Nemzet: Szocialisták lejárató kampánya. Népszava: Kövér–Demeter kontra Szilvásy. Vas Népe: Napelem tölti a töltőállomásokat. Kelet-Magyarország: Az ország Bólogató Jánosként ment az unióba.

MSZP-s aktivisták özönlik el Pécset a Magyar Nemzet szerint. „A szocialisták állnak a Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület polgármesterjelöltjét, Páva Zsoltot lejárató kampány mögött. A vasárnapi pécsi polgármester-választáson induló jobboldali jelölt tegnap nyílt levélben kérte riválisát, az MSZP-s Szili Katalint arra: hívja vissza az őt rágalmazó szóróanyagokat osztogató embereit. A városba ma 1600 szocialista aktivista érkezik; »becsöngető kampányra« készülnek" - írja a lap.

Tényeket perel Kövér László és Demeter Ervin? - kérdezi címoldalán a Népszava. „Látszólag Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító korábbi tárca nélküli miniszter ellen pereskedik a két volt fideszes titokminiszter, ám inkább úgy tűnik, tények ellen indítottak pert. Az UD ZRT. ügyével kapcsolatban Kövér László és Demeter Ervin ugyanis olyan Szilvásytól származó kijelentéseket sérelmez, amelyeket soha nem kívántak megcáfolni, másfelől hangfelvételek is igazolnak" - áll az újságban.

Elektromosautó-összeszerelő üzemet akar építeni Vas megyében a szombathelyi születésű Horváth Sándor László vállalkozó, írja pénteken a Vas Népe. Az autók napelemmel működő töltőállomásokon is tankolhatnak majd. A lap szerint a vállalkozó tavaly az ausztriai Weizben alakította ki üzemét, amelyben megkezdődött a Bontino nevű elektromos autók gyártása. Most pedig egy Volkswagenhez hasonló népautót akar létrehozni elektromos kivitelben. Két prototípus már elkészült. Az üvegszálas karosszériaelemek Sopronban készülnek, az összeszerelés, az alváz, illetve a futóműalkatrészek gyártása pedig egy vasi városban. Hogy melyikben, még nem dőlt el.

Felterjesztést küld az önkormányzati minisztériumnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés, mely kiáll a megyerendszer mellett - írja a Kelet-Magyarország. A Fidesz-többségű testület a felterjesztésben rögzíti: elfogadhatatlannak tart minden olyan politikai irányzatot, amely a megyerendszer elsorvasztására és a nagyrégiók létrehozására irányul. A közgyűlés csütörtöki ülésén olyan vélemény is megfogalmazódott, hogy az ország Bólogató Jánosként ment az unióba, ahol ránk erőltették a régiós rendszert.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.