Ezerből hat ember segítene egy magára hagyott csecsemőn

Szomorú statisztikát készített az UNICEF Magyar Bizottsága. Április 24-én délután 3-tól 5-ig egy csecsemősírástól hangos, magára hagyott babakocsit láthattak a Deák tér egyik zebrája előtt az arra sétálók. Ezerből hatan akartak segíteni.

Szomorú statisztikát sikerült készítenie az UNICEF Magyar Bizottságának a magyarokról. Április 24-én délután 3-tól 5-ig egy csecsemősírástól hangos, magára hagyott babakocsit láthattak a Deák tér egyik zebrája előtt az arra sétálók. A szemmel láthatólag is őrizetlenül hagyott kocsi mellett megközelítőleg ezer ember haladt el két óra leforgása alatt.

Bár az emberek többsége realizálta, hogy valami baj van, hiszen megálltak, vissza-visszanéztek, körbejárták a lefedett babakocsit, de mindössze hat alkalommal emelték fel a kocsi ponyváját, hogy megnézzék, tudnak-e segíteni. Olyan is volt, aki a telefonján beszélt éppen, mikor észrevette a babakocsit, de a reakciója csupán annyi volt, hogy „Ezt nem hiszem, valaki itthagyott egy babakocsit, és sír benne egy gyerek”, majd továbbment. 

Az UNICEF az ezen akció alatt készített felvétellel igyekszik felhívni a figyelmet a „Gyerek, de joggal” kampányára, amely keretén belül a Gyerekjogi Egyezményt igyekszik népszerűsíteni. Ami a gyerekek jogai, azok a felnőttek kötelességei a gyerekekkel szemben, hiszen minden gyermek megérdemli, hogy egy szerető, védelmező családban nőjön fel, hogy egészséges életet élhessen, hogy játszhasson, hogy tanulhasson és hogy megkapja a felnőttektől a megfelelő védelmet az élet minden területén.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Azok a jó szándékú emberek, akik képesek voltak túllépni a saját közönyükön, az esemény alkalmával egy kis meglepetésben részesültek. Miután felemelték a ponyvát, 20 UNICEF-es önkéntes rohant oda hozzájuk, és köszönte meg cselekedetüket egy elismerő oklevéllel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.