Extraprofitot hoz a szociális üdültetés

Visszásságok tapasztalhatóak az LMP szerint az Erzsébet-program körül, az ellenzéki párt a hibák kijavítását sürgeti az emberi erőforrások miniszterénél. A párt szerint kérdéses, miért nevezik szociális üdültetési programnak az Erzsébet-programot, ha a szálláshelyek díja sok esetben magasabb a piaci árnál.

Szél Bernadett, az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja és Szabó Tímea, az emberi jogi bizottság LMP-s alelnöke az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben azt írták, nincs minden rendben a szociális üdültetési program megszervezése és végrehajtása körül, a már nyaralásukat töltő családok közül is nagyon sokaknak kellett csalódniuk.

A programban részt vevő nehéz anyagi helyzetben lévő családok, rászoruló gyermekek és fogyatékkal élők sehonnan sem juthattak hozzá a szükséges információkhoz, csak a támogatás elnyerését követően, a kötelező önrész befizetése után szembesülhettek az üdülés feltételeivel - közölték, hozzátéve: ráadásul "a szociális célkitűzések ellenére a program nincs tekintettel a jelentkezők anyagi helyzetére".

Az LMP szerint érthetetlen, miért nevezik szociális üdültetési programnak az Erzsébet-programot, ha a szálláshelyek díja sok esetben magasabb a piaci árnál is, és kérdéses, hogy hová tűnik el az ebből származó extraprofit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.