Évi 174 millióból él a KDNP

Tavaly 174 millió forintból gazdálkodott a KDNP. Ebből 14 millió volt az önkéntes adomány, amit Hölvényi György, Kovács Lajos, Nagy Sándor és Tőkés László fizetett be.
Több mint 174 millió forintból gazdálkodott tavaly a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), a legtöbb bevétele költségvetési forrásból származott. A Hivatalos Értesítőben megjelent beszámoló szerint a központi költségvetésből 152 millió forintot kapott a párt, amelynek kasszájába tagdíjakból 7 millió 330 ezer forint folyt be. A beszámoló alapján csaknem 14 millió forintot kapott a KDNP hozzájárulásként, adományként, és valamennyit magánszemélyek fizették. Ennek az összegnek mintegy harmadát négyen – Hölvényi György, Kovács Lajos, Nagy Sándor és Tőkés László – fizették be a párt kasszájába. További több mint félmillió forint egyéb bevételből származott.

A KDNP-nek tavaly több mint 163 millió forintos kiadása volt, a legtöbbet – 120 millió forintot – a működésre fordították. Szervezeteknek több mint félmillió forintot juttattak, eszközbeszerzésre több mint kétmillió forintot költöttek, a politikai tevékenységük kiadásai pedig meghaladták a 17 millió forintot. A párt a múlt évben nem vett fel hitelt, ugyanakkor több mint 18 millió forintot törlesztett. 2014-ben, a választás évében – mint az a tavaly publikált kimutatásból kiderül – a KDNP nagyobb büdzséből gazdálkodhatott: akkor 200 millió forint volt a bevétele, és ennél egymillió forinttal többet költött.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.