Évekig Andorrában maradhat Farkas Péter

Andorra még nem reagált a kiadatási kérelemre, így nem tudni, mikor szállíthatják haza Farkast. Ez megtörténhet akár napokon belül, de akár évek múlva is.

Nem tudni még, mikor szállítják Magyarországra Farkas Pétert; a jogerősen elítélt birkózó kiadatásának időpontját az andorrai jogszabályok határozzák meg - írja a Magyar Nemzet. A jogerősen hét évi fegyházbüntetésre ítélt Farkas Pétert december 26-án fogták el Andorrában. A magyar hatóságok azonnal munkához láttak, de a nemzetközi körözés alapjául szolgáló, Farkas Pétert sújtó négy jogerős bírósági ítélet francia, illetve spanyol nyelvű hivatalos fordítása csaknem három hetet vett igénybe.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium január 11-én továbbította azokat az andorrai hatóságoknak. A kiadatás további sorsa az ottani hatóságokon múlik. Andorra nem tagadta meg az eljárást, de nem is adott felvilágosítást arról, hogy milyen törvényeket vesz figyelembe a végrehajtáskor.

Az IRM nem tudott felvilágosítást adni arról, hogy Andorrának milyen jogszabályai léteznek a kiadatására. Annak az országnak, amelytől a kiadatást kérték, nincs határidős kötelezettsége a válaszadásra. Andorra még nem reagált a kérelemre, így nem tudni, mikor szállíthatják haza, ez megtörténhet akár napokon belül, de akár évek múlva is - ismerteti a Magyar Nemzet. Az sem biztos, hogy az olimpiai bajnok itthon azonnal megkezdi majd büntetésének letöltését, mert a távollétében hozott végzés miatt új eljárást kérhet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.