Év végi jutalmak: a Miniszterelnökség egyelőre hallgat

Vezető munkatársak kaptak év végi jutalmat a honvédelmi tárcánál. Az államtitkárok és helyetteseik utalványt vettek fel.

Egyszeri, százezer forint értékű Erzsébet-utalvánnyal ismerték el a honvédelmi tárca munkatársainak évi teljesítményét - írja a Bors, A lap kérdéseire adott minisztériumi válasz szerint ilyet vezetői döntés alapján csak kormányzati szolgálati jogviszonyban álló dolgozók kaptak, azaz a tárca közigazgatási államtitkára, Dankó István és Kun Szabó István, Puskás Attila, valamint Siklósi Péter helyettes államtitkárok. A jutalom összeértékéről nem szól a levél.

A földművelésügyi tárca fejenként nyolcvanezer forintnyi Erzsébet-utalványt adott munkatár­sainak, de a minisztérium hangsúlyozta: az állami vezetők, kormánytisztviselők nem részesültek a prémiumban.

A minisztériumok többsége ugyanakkor semmilyen prémiumot nem adott év végére - tudatta a Külgazdasági és Külügyi Minisztérium és az Igazságügyi Minisztérium is, amelyek válaszukban hangsúlyozták: háttérintézményeik és a hozzájuk tartozó gazdasági társaságok munkatársai sem.

A Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Rogán Antal vezette, október óta létező Miniszterelnöki Kabinetiroda sem tudott jutalmakról beszámolni. A Miniszterelnökség egyelőre nem reagált a lap megkeresésére.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.