Európai Baloldal néven indul a választásokon a Magyarországi Munkáspárt

A Magyarországi Munkáspárt 2006 kongresszusa döntött a 2014-es választásokon való indulásról. Az országgyűlési választásokon a helyi szervezetek javaslatára döntenek az egyéni körzetekben való indulásról.

Az Európai Baloldal kész együttműködni azokkal a baloldali és demokratikus szervezetekkel is, amelyek támogatják a demokratikus köztársaság államformájának népszavazás útján való megerősítését, a Munka Törvénykönyvének visszaállítását. A párt fő célja a kormány leváltása a demokratikus erők összefogása révén.

Az Európai Parlamenti választáson az Európai Baloldal számára az Európai Unió szociális alapokon való újjáalakítása, az Európai Szociális Chartában megfogalmazott szociális jogok teljes érvényesítése a legfőbb cél. Ennek érdekében a párt egy baloldali listát indít, mely listavezetőjének Szöllősi Istvánnét, korábbi szakszervezeti vezetőt és parlamenti képviselőt választották meg.

Az Európai Baloldal céljai közt szerepel az oligarchák, bankok és nagytőkések hatalmának korlátozása, a társadalmi nyomort megszüntető program megvalósítása, feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése és a Szociális Bank, benne a Fiatalok Bankja létrehozása, amelynek célja nem a profit, hanem kamatnélküli hitelek juttatása zöld munkahelyekre és fejlesztésekre, különösképp a pályakezdő fiatalok támogatására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.