„Európai polgárháború” - hergel a köztévé „szakértője”

Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint Európa azon van, hogy megpróbálja elkerülni a polgárháborút.
A szakértő az M1 televízió szerda reggeli műsorában azt mondta: már nem az a kérdés, hogy Európa meddig bírja a migránsok érkezését, mert már másfél éve nem bírja. Mint kifejtette: az érkezők egy része, eleve azért jön, hogy merényleteket kövessen el, és rendetlenség legyen.

A tömeg másik részét is megvezették,é s mire ideérnek rájönnek arra, hogy rosszabb helyzetbe kerülnek, mintha otthon maradtak volna, és ők is egyre frusztráltabbá válnak, akár radikalizálódhatnak. Emellett az illegális bevándorlók inváziója, az azzal összefüggő merényletek miatt az itt élők is egyre frusztráltabbak - mondta Földi László.

Ez a helyzet odáig vezethet, hogy az érkező és itt lévő tömegek között akár tettlegességig fajuló konfliktushelyzet is kialakulhat, különösen azokban az országokban, ahol nagy számban jelentek meg illegális bevándorlók - tette hozzá. Földi László szerint akár folytatólagos utcai harcok is kialakulhatnak.

Hozzátette: nem véletlen, hogy Németországban már felhívták a lakosság figyelmét, hogy tartalékoljanak, például élelmiszert.

Földi László kitért arra is, hogy a titkosszolgálatok, rendvédelmi szervek hiába adnak információkat, politikai döntések nélkül nem leszek képesek megakadályozni ezt a folyamatot. A szakértő szerint a probléma az, hogy Európa nem védekezik: az uniós vezetés és nagy európai országok vezetői olyan politikát képviselnek, amely "ellentmond a józan észnek".

Az illegális migránsok tömege előtt le kell zárni a határokat - emelte ki a szakértő, megjegyezve: ez nem humánum, hanem biztonság kérdése.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.