Esztergomnak azonnal pénzre van szüksége

Esztergom független polgármestere szerint a városnak azonnal pénzre és strukturális átalakításokra van szüksége. Úgy véli, most rögtön egymilliárd forint kellene ahhoz, hogy ezt az évet valahogy kibírja az önkormányzat.

Tétényi Éva az ATV Start című műsorában szerda reggel leszögezte: elérkeztek ahhoz a ponthoz, hogy valamit tenni kell. Kifejtette: amikor Esztergomban átvette az állam az iskolákat, akkor mindenki örült, hogy "megmenekült a város", hiszen több mint 1,1 milliárd forintot megspóroltak volna, ha azt a kormányzat egy másik intézkedésével nem vonta volna el Esztergomtól.

Tétényi Éva, Esztergom polgármestere
Reviczky Zsolt 2011.06.29. Digitális 2011. június 29. Tétényi Éva, Esztergom polgármestere. Fotó: Reviczky Zsolt

Most rögtön egymilliárd forint kellene ahhoz, hogy ezt az évet valahogy kibírja az önkormányzat, "és akkor nem beszéltünk a jövő évről" – fogalmazott. A helyzet megoldásával kapcsolatban a városvezető azt mondta, most nézik, hogy van-e olyan "híd, amelyen át tudnak menni".

A bankokkal való tárgyalásokra vonatkozó kérdésre Tétényi Éva úgy felelt: Esztergomnak azonnal pénzre van szüksége. Egyrészt azt nézik meg, hogy lehet az állami inkasszót csökkenteni vagy eltörölni, másrészt azt, hogy kaphat-e átmenetileg Esztergom valamilyen likvid hitelt.

Ezenfelül olyan strukturális átalakításokat kell megtenni, amelyeket már egy évvel ezelőtt kellett volna – közölte a polgármester, megjegyezve, hogy elsősorban az önkormányzat százszázalékos tulajdonú gazdasági társasága okozza a legtöbb bajt, hiszen az nem bevételt, hanem veszteséget termel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.