Esztergomi sártenger: Mészáros Lőrinc cége végezte a munkát

Az elmúlt hetekben lehullott csapadék iszappal terítette be az Esztergom-kertváros egy részét a Sátorkői út környékén. Az iszapot a közeli hulladéklerakóról hozta a víz, amelyet Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester rekultivál.

Szilágyi László, a PM országggyűlési képviselője szombati közleményében hívja fel a figyelmet arra, hogy "hasonló havária már májusban is történt az érintett területen" - írja a kemma.hu. A képviselő szerint az esztergomi önkormányzat már többször felszólította a kivitelezést végző céget és a projektgazdát (vagyis Mészárosékat), hogy változtassanak az alkalmazott műszaki megoldáson, de mint arról a helyszínen meggyőződtek, még csak most kezdték tervezni a védőárkot.

Szilágyi László, a PM országggyűlési képviselője szombati közleményében hívja fel a figyelmet arra, hogy "hasonló havária már májusban is történt az érintett területen".

A képviselő szerint az esztergomi önkormányzat már többször felszólította a kivitelezést végző céget és a projektgazdát (vagyis Mészárosékat), hogy változtassanak az alkalmazott műszaki megoldáson, de mint arról a helyszínen meggyőződtek, még csak most kezdték tervezni a védőárkot.

- Egy százmilliós programot úgy csináltak végig, hogy nem volt működő megoldás a lefolyó vizek elvezetésére - írja Szilágyi, aki úgy véli: Mészárost nem a szakértelme alapján választották ki a közbeszerzésen. - Ebben a rendszerben csak az lehet sikeres, aki a focipályán együtt szotyizik Orbánnal. A felcsúti nagygazda és nagyvállalkozó  - csak 2012-ben - 800 milliós osztalékot vett ki a cégéből.

Esztergomban több érintett ház tulajdonosa kártérítést kér a vállalkozótól, aki eddig elzárkózott a fizetéstől, mert a fenti összegből erre nem futja - szögezi le az ellenzéki képviselő, aki azt is hozzátette: - Az Együtt-PM szerint a lakosság érdekében a rekultivációt megfelelő szakértelemmel rendelkező vállalkozóra kell bízni, és azonnal el kell kezdeni a lakosok kártalanítását.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.