Esztergom továbbra is költségvetés nélkül

Tétényi Éva polgármester kétórás személyeskedő vita után elnapolta az ülést, amelynek Esztergom idei költségvetéséről kellett volna döntenie.

Kétórás, indulatos és személyeskedő vita után Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere elnapolta a helyi képviselő-testület pénteki ülését, amelyen arról kellett volna dönteni, hogy miből fedezzék a polgármester által törvénytelenség gyanúja miatt alá nem írt költségvetési rendeletben foglalt, 1,1 milliárd forint hiányt; a pénzre az állam által átvett intézmények városi finanszírozása miatt lenne szükség.

A polgármester a vitában többször kijelentette, hiába fogadták el korábban hiánnyal a költségvetést, azt az aljegyző törvényességi észrevétellel látta el, ő pedig nem a megfelelő helyen írta alá. Leszögezte, az államháztartási törvényt sérti, hogy úgy alkotott költségvetést a testület, hogy a hiány forrását nem jelölte meg. Ha a képviselők megjelölik a hiány fedezetét, a rendeletet érvényes módon aláírja - tette hozzá Tétényi Éva.

Steindl Balázs, a helyi Fidesz-frakció vezetője a vita során szintén többször ismertette azt az álláspontját, hogy a polgármesternek nincs joga a testület intézkedéseit felülbírálni. Megemlítette, hogy a tavalyi költségvetési adatszolgáltatás elmaradása miatt már az április normatívát felfüggesztették és költségvetés nélkül az állam a további finanszírozást is befagyaszthatja, illetve érvényes büdzsé nélkül a város működésképtelenné válhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.