Esztergom megvédi az egyházat a Népszabadságtól

Az esztergomi képviselő-testület határozatot fogadott el, amellyel a város kiáll díszpolgára, az elmúlt napokban a médiában többször támadott Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke mellett - adta hírül Esztergom önkormányzata az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatán (ÖS) keresztül.

A közlemény szerint baloldali sajtótermékek támadást indítottak a magyar katolikus egyház ellen. A képviselő-testület határozatában név szerint kiemeli a Népszavát és a Népszabadságot, továbbá kimondja; "a Népszava egyre többször közöl Esztergom és az esztergomiak jó hírét romboló, sértő állításokat, ezért Esztergom Városát megtestesítő Önkormányzat, mint jogi személy jó hírnevének megsértése címén személyiségi jogi per előkészítésével bízza meg Esztergom Város Jegyzőjét, és felkéri a polgármestert, hogy ezekben a perekben Esztergom Város képviseletében eljárjon".

A képviselő-testületi határozat leszögezi, hogy a város polgármestere és jegyzője útján felajánlja segítségét Kiss-Rigó Lászlónak, hogy az őt ért támadásokért jogi úton elégtételt vegyen.

A dokumentum szerint a XXI. századi Magyarországon sem az egyház, sem képviselői nem lehetnek jogfosztottak, a képviselő-testület "elveti azt a dogmát, ami szerint az egyházak nem adhatnak iránymutatást, sőt meg sem szólalhatnak a hazánkat és társadalmunkat érintő témákban".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.