Esztergom, a demokrácia fekete lyuka

A Fidesz vezetésű Kaposvár a közpénzzel, a szintén fideszes irányítású Esztergom pedig a közakarattal nem bánik jól Szabó Zoltán szocialista politikus szerint, aki az "Így kormányoztok ti" sorozatának 25. sajtótájékoztatóját tartotta vasárnap.

Az MSZP-s honatya úgy fogalmazott: Esztergom a demokrácia fekete lyukává vált, ahol mindent lehet, amit Meggyes Tamás kénye-kedve megenged. Ezt azzal indokolta, hogy nemrég a polgármester indítványára fogadta el a testület fideszes többsége, hogy az összes nyílt előterjesztésről vita nélkül szavaznak, a kérdéseket és az interpellációkat pedig törölték a napirendek közül.

Szabó Zoltán döbbenetesnek tartja a városvezető érvelését, miszerint a választásokig mindig meg fogja szavaztatni, hogy a nyílt ügyekben ne lehessen vita, hogy a képviselők a város nyilvánossága előtt ne használhassák propaganda céljaira a testületi üléseket. Ezzel szerinte a polgármester szavazógépnek tekinti a képviselőket, akik igent, vagy nemet mondhatnak, de a vélemények és a bírálatok cenzúrázva vannak.

A szocialista politikus Kaposvárt a közpénzek fekete lyukának nevezte a Jégcsarnok volt vezetőjének sikkasztási ügye miatt, amelynek szerinte fideszes érintettje is lehet. Felidézte: Dér Tamás fideszes önkormányzati képviselő, a Városi Sportcsarnok és Intézményei igazgatója elbocsátotta a Jégcsarnok vezetőjét, mert a városi sportcsarnokot este nyolc óra után különböző csoportok használták ugyan, de a bevétel nem az intézmény számlájára került.

Hozzátette: az intézményvezető az elbocsátás után 11 nappal tett feljelentést a rendőrségen.

A szocialista politikus emlékeztetett arra: az MSZP korábban az ügy kapcsán kérdéseket tett fel Szita Károly polgármesternek, aki ezeket a jegyzőhöz küldte tovább. A válaszából pedig az derül ki, hogy a város vezetése a feljelentés után semmilyen egyéb felelősséget nem lát az ügyben- közölte.

Az MSZP most azt kérdezte a fideszes városvezetőtől, miként lehetséges, hogy évek óta folyik a "zsebre dolgozás" egy kaposvári intézményben és a közvagyonért felelős vezető ebből semmit nem vesz észre, és miért akarja ezt az ügyet agyonhallgatni a Fidesz.

Szabó Zoltán arra is kíváncsi, hogy kik részesültek az elsikkasztott pénzből, vagyis kiknek kellett a "hallgatását megfizetni",  valamint  igaz-e, hogy Dér Tamás szorgalmazta Kelemen Tamás alkalmazását annak ellenére, hogy tudomása volt arról, korábbi munkahelyéről is a "zavaros pénzügyei" miatt kellett eljönnie.

"Igaz-e, hogy Szita Károly polgármester azért nem kezdeményezi a kaposvári közgyűlésnél - az intézmény felügyeleti szervénél - Dér Tamás felelősségének megállapítását, mert a Fidesz indítani kívánja őt területi listáján a tavaszi országgyűlési választáson?" - tette fel a kérdést Szabó Zoltán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.