Esztergom: az új polgármester előszobázik, a Fidesz óv

A területi választási bizottság értesítése szerint a Fidesz megóvja az esztergomi választásokat - tájékoztatta lapunkat Tétényi Éva, a város új polgármestere, aki egyelőre nem kap irodát a városházán.

Ez már bohózat, mondja zaklatottan Tétényi Éva, aki a vasárnapi önkormányzati választáson nagy fölénnyel utasította maga mögé Esztergom tíz éve regnáló polgármesterét, Meggyes Tamást.

A független jelöltként induló építész - akit sok szervezet, köztük az MSZP és a Jobbik egyaránt támogatott - kölcsönkapott kampányirodáját már felszámolta, ezért kért magának egy helyiséget a jegyzőtől a városházán.

Nem akartam beülni Meggyes helyére, csak azt szerettem volna, hogy a már üres alpolgármesteri irodát bocsássák a rendelkezésemre - magyarázza Tétényi. Azt a választ kapta, hogy azt a helyiséget is Meggyes Tamás használja, nem polgármesterként, hanem mint országgyűlési képviselő. A hivatalban találkozott Meggyes Tamással is, aki megkérdezte tőle: tiszta-e a lelkiismerete, mert sötét erők állnak mögötte. 

Tétényi Éva tudósítónknak elmondta: mostantól előszobázik, a hivatali iroda előterében dolgozik, ott fogadja az őt felkeresőket. Beszélgetésünkkor kapta a hírt, hogy a Fidesz megóvta az esztergomi választásokat.

"Bűnben fogant hatalomszerzés Esztergomban"

A Fidesz esztergomi szervezete választási csalásra hivatkozva fellebbezte meg a vasárnapi választások eredményét, beadványukban leszögezik, hogy "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban" - tájékoztatott később Péntek Péter, a területi választási bizottság vezetője.

Az MTI birtokába került dokumentumot a Fidesz kilenc képviselője közül egyedül Meggyes Tamás nem írta alá, akit az egyik körzetben szintén megválasztottak, és szerepel az aláírók között Petróczy Gyula független képviselő is. A beadvány rámutat: a választás hajnalán Meggyes Tamást rágalmazó szórólapok jelentek meg. "Ez folytatólagosan elkövetett választási csalás, amely mögött azok a vállalkozók, üzleti körök állnak, akik az elmúlt három évben terrorcselekményeket követtek el Meggyes Tamás ellen" - írják.

A Fidesz helyi képviselői állítják továbbá, hogy Tétényi Éva kampányának érdekében juttattak el magánéleti fotókat a sajtóhoz a volt alpolgármesterről. Ismert, hogy a politikust volt feleségével intim helyzetben ábrázoló fotók kerültek fel a világhálóra, ezeket állítása szerint laptopjáról lopták el. "A választások eredményét elfogadjuk, ugyanakkor fenntartjuk, hogy ezt az eredményt választási csalással érték el, bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban" - jelentették ki az aláírók.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.