Este tízkor megnyitják a Margit hidat

Este tíz órakor nyitják meg a Margit hidat a forgalom előtt, miután sikeres volt a délelőtti hatósági szemle, és így kiadhatják az engedélyt az átkelő ideiglenes forgalomba helyezésére.

Az Index információi szerint azért csak késő este, hogy a híd megnyitása ne zavarjon bele a délutáni csúcsforgalomba. Tehát késő estétől az autók kétszer két sávon közlekedhetnek a hídon, de mivel a felújítás még nem fejeződött be, idszakos korlátozások előfordulhatnak, így időnként egy-egy sávot lezárhatnak a forgalom elől.

November első hétvégéjén tartották a híd statikus próbaterhelését, ennek eredményei megfelelőek voltak. Korábbi közlések szerint a Margit híd ideiglenes átadását a múlt hétre tervezték.

A híd rekonstrukcióját 2009 augusztus 21-én kezdték el. Az eredeti ütemterv szerint az ideiglenes átadásnak az idén augusztusban kellett volna megtörténnie, de az engedélyek kiadásának csúszása miatt ez akkor elmaradt. A legutóbbi határidőhöz képest végül mintegy egy hónappal korábban adják át a forgalomnak a dunai átkelőt.

 

Gurul a hordó a hídon
Margit híd
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.