Esős, havas, szabad ünnepet ígértek a várból

A március 15-i ünnep rendezvényeinek lebonyolításában nincs változás, a magyar törvények és a rendészeti szervek országszerte mindenkinek biztosítják az ünneplés lehetőségét - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten.
Vargha Tamás kiemelte: március 15., a magyar szabadság napja, ünnep; az 1848. március 15-én kivívott magyar szabadságból következik, hogy mindenkinek jogában áll úgy ünnepelni, ahogy szeretne. Ezért aki valóban ünnepelni akar, annak megadják azt a lehetőséget, hogy azon helyen, s úgy ünnepeljen, ahogy szeretne - fűzte hozzá.

Felidézte: a március 15-i rendezvények jelmondata: "Tisztelet a bátraknak". Azok előtt tisztelgünk, akik 1848. március 15-én kiálltak a magyar nemzet függetlenségéért és szabadságáért, s amikor az önkény el akarta venni, akkor is a végsőkig kitartottak - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: tisztelet 1848 bátrainak és azoknak a bátor magyar embereknek, akik ma is kiállnak a magyar függetlenségért és szabadságért.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartott sajtótájékoztatón Vargha Tamás a keddi központi rendezvények programjai közül kiemelte: Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-i nemzeti ünnep "szimbolikus és emblematikus helyszínén", a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében mondja el ünnepi beszédét. A múzeumkerti ünnepség után a Nemzeti Lovas Díszegység vezetésével a menet továbbindul a budai Várba, ahol egész nap színes műsorokkal és családi programokkal várják az érdeklődőket.

A Hadtörténeti Intézet és Múzeumban "Nyergelj, fordulj" jelszóval várják a családokat a "forradalmi forgatagban". Emellett a budai Várban több helyszínen is színes programokkal várják az ünneplőket. A Halászbástyánál felállított színpadon délután 6 óráig koncertekkel szórakoztatják az ünneplőket. Kézműves termékekkel és gasztronómiai különlegességekkel egész nap várja a látogatókat a Magyar ízek utcája - közölte Vargha Tamás.

Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelző és veszélyjelző osztályának vezetője a várható időjárásról elmondta: az elmúlt napokban még meglehetősen bizonytalan volt a keddi időjárási előrejelzés, a jelenlegi adatok szerint többfelé várható eső, néhol havas eső, havazás is. Továbbá lehűlésre is készülni kell - tette hozzá a meteorológus, kifejtve: míg a hosszú hétvége első felében akár 10 Celsius-fok feletti maximumhőmérsékletek is lehetnek, kedden várhatóan napközben is 5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.