Kövér László rövid hajjal: Erő és szerencse kell!

1998 és 2002 között kormányoztunk és elfelejtettünk politizálni. Pedig a politika alaptörvénye, hogy nemcsak tenni kell a jót, hanem beszélni is kell róla - nyilatkozta a NOL-nak Kövér László, miután gratulált Orbán Viktornak a miniszterelnökké választásához.

Sok erőre lesz szükség, hogy ezt a négy esztendőt legalább annyira sikeresen végigvigyük az ország felemelése szempontjából, mint az 1998-2002 közötti időszakot. Még több erő és szerencse kell hozzá, hogy ne úgy végződjön ez a négy esztendő, mint akkor - nyilatkozta a NOL-nak Kövér László a parlamenti folyosón, miután Orbán Viktort miniszterelnöknek választották, és letette az esküt.

A Fidesz választmányának elnöke azt is hozzátette: kormányzati teljesítmény szempontjából természetesen az 1998-2002 közötti kormányzás is jól végződött, "csak" a választásokat veszítették el. - Kormányoztunk és elfelejtettünk politizálni. Pedig a politika alaptörvénye, hogy nemcsak csinálni, tenni kell a jót, hanem beszélni is kell róla. Számomra a kommunikáció egy ellenszenves szó, mert azt sugallja, hogy lehet valóságos teljesítmények nélkül is politikai sikereket elérni, erre voltak is példák. De én többről beszélek. Az embereknek azt az érzést kell átadni, hogy ők valóban részesei a folymatoknak, vagy ha nem is azok, de elhiszik, hogy az ő érdekeikért, a családjuk boldogulásáért történik minden ebben az országban. A következő négy esztendőben kell, hogy erőnk maradjon ahhoz is, hogy a mindenkori pillanatokban a választók támogatását, sőt a közreműködését is megnyerjük. Ma jóval tapasztaltabbak vagyunk, mint voltunk '98-ban, de a feladat nagysága is egészen más dimenziókban van most - mondta a politikus.

Kövér László, aki az ülésteremben gratulált Orbán Viktornak miniszterelnökké választása után, és át is ölelte, kérdésünkre, hogy mit érzett abban a pillanatban, azt válaszolta: "nehéz lenne erre szavakat találni, nekem Orbán Viktor nem csak a munkatársam, a barátom is".

Kövér levágatta a haját! És a bajusz?

Nehéz elképzelni, de sokan cslódottak voltak április 26-án, a választások másnapján a Fidesz-szimpatizánsok között. Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke ugyanis változatlanul hosszú, a hátát verdeső hajjal jelent meg a nyilvánosság előtt a kétharmados többség megszerzését követően. A trianoni emléknapról szóló expozéját is hosszú hajjal mondta el a T. Házban... meg is jelentek olyan megjegyzések internetes portálokon, hogy lám, mégsem tartotta be ígéretét - mégsem vágatta le a haját.

De mit is ígért pontosan Kövér László?

A politikus 2006-ban, a Fidesz második választási veresége után határozott úgy, hogy addig nem vágatja le a haját, míg pártja ismét kormányra nem kerül. Vagyis: nem a választási győzelemhez kötötte a "fodrászt", hanem a fideszes kormányalakításhoz. És valóban: tudósítónk már a parlament folyosóján, a parlamenti ülés előtt azt látta, hogy a Fidesz alapító politikusa, az 1-es számú tagkönyv tulajdonosa Orbán Viktor miniszterelnöki eskütétele napjára, a második Orbán-kormány megalakulására megvált "loboncától", és kifejezetten tüsi hajjal jelent meg a Kossuth téren, visont hatalmas bajuszát megtartotta.

Kövér László
Kövér László
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.