És a fideszesek ellen mikor indul nyomozás?

Egy büntetőeljárásban lehetne megfelelően tisztázni, hogy a költségtérítést duplán felvevő fideszesek szándékosan csaltak-e – írja a legfőbb ügyészhez intézett kérdésében Molnár Csaba

A sajtó napok óta a Fideszes képviselők botrányaitól hangos. Zsiga Marcell Országgyűlési képviselő, Miskolc alpolgármestere két helyről vett fel költségtérítést, holott erre a törvény számára nem adott lehetőséget. Zsiga a jogellenes gyarapodást elismerte, a Fidesz frakciójának etikai bizottsága tegnap el is marasztalta a képviselőt - emlékeztet közleményben az MSZP.

Az ügy kipattanása után derült ki, hogy Papcsák Ferenc, az ugyancsak fideszes országgyűlési képviselő, korábbi elszámoltatási biztos, Orbán Viktor személyes megbízottja, ugyanezt követte el. A Fidesz ezt a botrányt is vizsgálja írják.

Molnár Csaba, szocialista képviselő írásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyésznek, hogy a Fidesz által is beismert törvényellenes cselekmények ügyében indít-e hivatalból büntetőeljárást - tájékoztatnak a szocialisták. A képviselő szerint egy büntetőeljárásban megnyugtatóan tisztázható, hogy az országgyűlési képviselők szándékosan követték-e el cselekedetüket, mert ha így van, akkor az bűncselekmény elkövetésének gyanúját is megalapozhatja. A legfőbb ügyésznek tizenöt nap áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a képviselő kérdésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.