Erzsébetvárosi adomány Kiskinizsnek

Több százezer forintnyi pénz-, ruha és élelmiszer-adományt gyűjtött össze Erzsébetváros önkormányzata a VI-VII. kerületi iparkamarával és a VII. kerületi civil szervezetekkel összefogva az árvízkárokat szenvedett Kiskinizs település javára.

Az Erzsébetváros az árvízkárosultakért elnevezésű akció másfél hónapig tartott és július 30-án, vasárnap zárult le. A kerület a pénzt már át is utalta az észak-magyarországi településnek. Fő felajánlásként az önkormányzata ruzinai (Szlovákia) gyermektáborában egy hétre 15 gyermeket lát vendégül teljes ellátással és oda-vissza szállítással.

Kispál Tibor, Erzsébetváros kerületfejlesztési bizottságának elnöke hétfőn adta át az adományokat Kiskinizs lakóinak, s útjukra indította az üdülő gyermekeket. Elmondta, a település Miskolctól körülbelül 20 kilométerre Szikszó után található a Hernád partján; a falut – melyben 124 ház található - 355-en lakják. Az ott élők idén négyszer néztek szembe az áradó Hernáddal. Mivel a település gyakorlatilag a mezőgazdaságból él, az idén elvetett termény döntő többségnek megsemmisülése a szántóföldeken súlyosan hátrányosan érintette őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.