Erre épít kampányában a Jobbik

A megélhetés, a rend és az elszámoltatás kérdését nevezte a Jobbik-program három fő témájának Vona Gábor.

Vona Gábor a most megkezdett országjárásával kapcsolatban kiemelte, hogy pártja a lakossági fórumokon az emberek szemébe tud nézni, mert az elmúlt huszonnégy év veszteséglistája – az állami vagyon eltűnése, az államadósság megtöbbszöröződése, a munkahelyek és a termelőipar megszűnése, a közbiztonság romlása - nem a Jobbik felelőssége.

A pártelnök a megélhetéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy tisztességes munkahelyeket akarnak és nem a közmunkaprogram folytatását. Hozzátette: a közmunkának is megvan a maga helye, de nem arra akarnak alapozni, de a munkát keresők külföldre vándorlására sem. Magyarországon, magyar vállalkozások által, magyar embereknek létrehozott munkahelyekre építenének. Az erre vonatkozó hét gazdaságfejlesztő, munkahelyteremtő programjukat a Hét vezér című terv keretén belül akarják megvalósítani – tette hozzá.

A Jobbik közbiztonsággal kapcsolatos programjából a pártelnök alapelemként a csendőrség felállítását nevezte meg, valamint a nemi erőszak visszaszorítását, és akár a halálbüntetéssel kapcsolatos társadalmi vita megindítását is.

Vona Gábor beszélt arról is, hogy az elszámoltatás szerinte az elmúlt huszonnégy évben nem valósult meg. A radikális párt vezetője terveik közül a mentelmi jog eltörlését, a törvénysértő országgyűlési képviselők dupla büntetésének bevezetését, valamint a titkosítások feloldását emelte ki. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.