Házkutatás az érpataki polgármesteri hivatalban

A szombati érpataki bábuakasztás miatt házkutatást tartott a rendőrség az érpataki önkormányzatnál, ahol videokamerákat és számítógépet foglaltak le - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település független polgármestere szerdán az MTI-vel.
Orosz Mihály Zoltán elmondta, a rendőrök a kedd délután tartott házkutatás során lefoglalták a demonstráción használt bábukat és a bitófákat, a rajtuk lévő angol és német nyelvű feliratokat, valamint azokat a videokamerákat, amelyekkel rögzítették az eseményt.

A község vezetője hozzátette, a kamerák videofelvételeit letöltötték egy számítógépre is, amelyet szintén elvitt a hatóság. Orosz Mihály Zoltán megemlítette, a házkutatást végig rögzítették az önkormányzat videokameráival, ezeket azonban lefoglalták a rendőrök.

"Ezt azért tették, hogy ne legyen semmilyen bizonyíték a házkutatásról" - vélekedett a polgármester.

Orosz Mihály Zoltán szerint a házkutatással akadályozták az önkormányzat munkáját, mivel a házkutatást rögzítő kamerákat eddig a közmunkások ellenőrzésére használták.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére azt közölte: a Nemzeti Nyomozó Iroda közösség elleni uszítás gyanúja miatt folytat eljárást az Érpatakon augusztus 2-án megtartott demonstráción történtekkel kapcsolatban.

A nyomozás keretében a rendőrök kedden több helyszínen tartottak házkutatást Érpatakon. Ennek eredményeként lefoglalták a szükséges bizonyítékokat - tájékoztatott a rendőrség.

Érpatakon szombaton rendezett Dicsőség a névtelen palesztin hősöknek! Igazságot Palesztinának! címmel "önkormányzati és civil tiltakozást" a helyi önkormányzat, az Érpataki Modell Országos Hálózata és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. Ezen Orosz Mihály Zoltán polgármester - a YouTube videomegosztón közzétett felvétel szerint - beszéde végén felakasztatott két, Simon Peresz volt izraeli államelnököt és Benjamin Netanjahu miniszterelnököt ábrázoló bábut.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.