Erőss özvegye nem kér alamizsnát

Hegymászótársak próbálnának segíteni Erőss Zsolt (†45) özvegyén, ő azonban egyedül szeretne boldogulni.

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség hegymászó szakágának vezetője, Futó Endre szerint már máskor is akadt rá példa, hogy egy elhunyt hegymászó családja számára gyűjtést rendeztek, és most is felmerült bennük ennek a gondolata – írja a Blikk.

Erőss Zsoltot lánya és felesége köszönti 2012 januárjában, az Annapurnáról való visszatértekor
Erőss Zsoltot lánya és felesége köszönti 2012 januárjában, az Annapurnáról való visszatértekor

Sterczer Hilda legalább annyira rendíthetetlen, mint férje, amikor a csúcsra indult. Bár Erőss Zsolt halála miatt egyedül maradt két csemetéjükkel, Gerdával (4) és Csomával (2), az asszony senkitől nem kérne segítséget.  

– Mielőtt édesanya lettem, némettanárként dolgoztam. Jelenleg is van három magántanítványom, de ebből nem fogunk tudni megélni. Nekem most elsősorban munkára van szükségem, olyanra, amit a gyerekek mellett is elvégezhetek. Szívesen tanítanék például egy nyelviskolában, akár előadásokat tartanék. Nem szeretném felélni minden tartalékunkat – mondta a Vasárnapi Blikknek a családanya.

– Egyszer egy barátunk azt mondta, vannak emberek, aki megélnek száz évet és elmegy az életük, és vannak, akik nem, viszont tartalmas életet éltek, úgy, mint Zsolt – mondta Sterczer Hilda. – Neki ez volt az élete, soha nem akartam kalickába zárni, és most a hegyen maradt – tette hozzá a feleség.

Erőss Zsolt özvegye azt is elmondta, a tervek szerint Zsolt emlékére a Bükki Nemzeti Parkban állítanak kopjafát, ami mellé a Békás-szorosból érkezik egy szikla. Erőss Zsolt ott mászott életében először, ott szeretett bele a hegymászásba. 

– Tisztában voltam azzal, hogy fent a hegyen bármi megtörténhet. Mindig benne volt a pakliban, hogy agyonnyomja egy kő vagy lezuhan, de nem gondoltam, hogy Zsolt azért fog meghalni, mert túlmegy egy határon, amin már nem lett volna szabad túlmennie – mondta a feleség, aki tudta, hogy baj lesz, amikor meghallotta, hogy Erőss Zsolt 24 órája fenn van a hegyen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.