Érkeznek a közterületi defibrillátorok

Szeptembertől kezdik el a budapesti közterületeken és a közintézményekben az életmentő terminálok elhelyezését, amelyekhez defibrillátor is tartozik. A Help-program keretén belül megvalósuló fejlesztés támogatására kéri a kerületeket Horváth Csaba főpolgármester-helyettes.

Hétfői közleményében Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes arra kéri a kerületi polgármestereket, hogy támogassák a Help-programot és  jelöljék ki azokat a forgalmas közintézményeket, melyekbe elhelyeznék az életmentő pontokat.

A közlemény szerint szeptemberben 50 forgalmas közterületi csomóponton, s 50 közintézményben tervezi a főváros az életmentő eszközök telepítését. Emellett a program része, hogy minden egyes HELP Pont esetében hat embert ingyenes, újraélesztési oktatásban részesítenek.

Horváth Csaba közölte: a "főváros vezetése támogatja és koordinálja az Adlife Media Point (AMP) Zrt. által kifejlesztett HELP Pontok (életmentő- és szolgáltató-állomások) telepítését Budapesten."

Az egyedi formájú, feltűnő terminálok mindegyike tartalmaz kifejezetten laikusok számára kifejlesztett életmentő-újraélesztési táskát (félautomata defibrillátort), interaktív multimédiás felületet (monitor, wifi, sms, webcam, touchscreen, bluetooth), illetve a mentőszolgálattal élő kapcsolatot lehetővé tevő automatikus riasztási rendszert.

Az életmentő pontok telepítése a kerületektől kapott válaszok összegzése után, szeptember első felében elkezdődhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.