Holnap kezdődnek az érettségik 112 ezer magyar diáknak

Holnap reggel 8-kor kezdődnek a 2016-os tavaszi érettségi vizsgák. A május-június folyamán összesen mintegy 112 ezren fognak vizsgázni, 1167 helyszínen.

„Rendes" érettségit nagyjából 76 ezren tesznek – írja az eduline.hu, ez azt jelenti, hogy ők most szereznek érettségi bizonyítványt. Rajtuk kívül mintegy 36 ezren tesznek még érettségit más módon (előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló vagy javító).

Az idén 1,6 százalékkal több emelt szintű vizsgára kerül sor, mint tavaly, ez 700-zal több emelt vizsgát jelent. Egyébként összesen 43 ezer emelt szintű vizsga lesz a következő hetekben, míg középszintűből 368 600. 

A tavalyi évhez képest nagyjából háromezerrel kevesebben tesznek vizsgát idén. 2014 óta csökken az érettségizők száma.

A vizsgákra május 2. és június 24. között kerül majd sor. Az első héten sorrendben magyarból, matekból, történelemből, angol, majd német nyelvből lehet érettségizni. Május 9-től a nemzetiségi nyelv és irodalom, majd az informatika következik.

A szóbeli érettségi vizsgák június 2-án kezdődnek, és június 24-ig tartanak. Az emelt szinten érettségizők kezdik ezeket a június 2-9 közötti héten, majd 13-tól jönnek a középszintű szóbeli vizsgák. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.