Erdősiné botránya az állattenyésztőket is elsöpörte

Nem fogják kitalálni, hogy a szakmaiság jegyében ki lett az állattenyésztők szövetségének elnöke: egy fideszes képviselő. A választást Herceghalomban tartották, a népszavazós Erdősiné településén. Ugyanazon a napon, amikor Erdősiné férjét rendkívüli testületi ülésen próbálták elzavarni a polgármesteri székből.
Erdősi Lászlónénak tíz percnél lényegesen több hírnév jutott: azóta, hogy boltzáras népszavazási kezdeményezésével kopasz verőlegények társaságában beelőzte az MSZP-s Nyakó Istvánt, a fél ország róla beszél. Erdősiné a Pest megyei Herceghalomról érkezett megpuccsolni a szocialisták beadványát, arról a településről, ahol történetesen férje a polgármester.

A községben úgy ítélték meg, hogy az országos botrány nem vetett jó fényt Herceghalomra. A helyi képviselők egy része rendkívüli ülésen megpróbálta lemondatni a polgármestert. Erdősi László erre nem volt hajlandó – maradt a posztján.

Csakis a felfokozott hangulattal tudjuk magyarázni, hogy az MTI egynapos késéssel számolt be egy másik jelentős rendezvényről, amit szintén Herceghalomban tartottak, méghozzá csütörtökön, a rendkívüli önkormányzati testületi ülés napján.

Igen, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) közgyűléséről beszélünk. Azt kell mondanunk, hogy az Erdősiné körüli botrány időlegesen háttérbe szorította az állattenyésztők összejövetelét. Pedig a rendezvényen a kormánypárt újabb sikert aratott: négy évre a szövetség elnökévé választották Farkas Sándort, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, a mezőgazdasági bizottság alelnökét.

A távirati iroda híre nem tér ki rá, de a szövetség honlapjáról azt is megtudhatjuk, mit mondott Fekete Balázs leköszönő elnök. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt nyolc év során, a MÁSZ vezetőjeként mindig a szakmaiságra, a párbeszédre és a tenyésztők aktív segítésére helyezte a hangsúlyt. A szövetség működését természetesen nem lehet és nem is kell függetleníteni a piaci, szakmapolitikai folyamatoktól, a szabályozási környezettől, ezekhez alkalmazkodni kell úgy, hogy közben ne sérüljenek a MÁSZ alapvető céljai, például a tenyésztői munka kormányzati és társadalmi elismertetése, a tradíciók ápolása.

Biztosak lehetünk abban, hogy a fideszes parlamenti képviselő tökéletesen megfelel mindenféle elvárásnak, különösképpen a szakmapolitikai kihívásoknak. Különben nem választották volna teljes egyetértésben, ellenszavazat nélkül elnökké.

A Magyar Állattenyésztők Szövetségét amúgy a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége, a Magyar Sertéstenyésztők Szövetsége, a Magyar Szarvasmarhatenyésztők Szövetsége, valamint a Magyar Juh-, és Kecsketenyésztő Szövetség alapította. Tagja még a Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesülete, a Magyar Kisállatnemesítők Génmegőrző Egyesülete és a Csincsillatenyésztők Országos Szövetsége is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.