Erdőfejlesztés közjóléti célokkal

Vandál kezek tönkretették egy erdei tanösvény több létesítményét Nyíregyházán, az erdőt kezelő cég elvégezte a kárelhárítást és újabb fejlesztésekre készül.

Több mint 80 millió forint értékű közjóléti fejlesztést hajt végre Nyíregyházán a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. - tájékoztatta lapunkat a társaság sajtóreferense, Vereb István. Elmondása szerint a nyíregyházi székhelyű cég a hagyományos erdőgazdálkodás mellett fontosnak tartja az állami erdők közjóléti funkcióinak bővítését, s kiemelten kezeli a város tüdejeként számon tartott Sóstói-erdőt. 

Vereb István tájékoztatása szerint a Nyírerdő Zrt. 2013-ban és 2014-ben nagyszabású közjóléti programot valósít meg, ennek keretében idén több mint 8 millió forintot fordított a városi játszóterek korszerűsítésére. A Tímár és a Törpe utcában, valamint Nyírszőlősön, a Kollégium utcában levő játszótereken fából készült játszóvárakat alakítottak ki, új asztalokat, padokat helyeztek el. Nyíregyháza-Sóstóhegyen, az Úttörő úton egy filagóriát építettek, a Nyírjes tanyán pedig egy asztalból és padból álló garnitúra kapott helyet.

Mint mondta, sajnos vandálok rongálták meg  az erdei tanösvény elején levő Napsugár-házat és több információs táblát is tönkretettek, így ezek helyreállítását is el kellett végezniük az erdészeknek. A fejlesztések folytatódnak 2014-ben: a tervek szerint Nyíregyháza-Sóstófürdőn a jelenlegi kilátó helyére újat épít a társaság, és a létesítmény közelében erdei buszmegállót is kialakítanak. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.