Épülhet a 700 milliós óvoda

Lerakták az alapkövét a XIII. kerület finanszírozásában megvalósuló, a Váci út 88-90. szám alatti, 715 millió forintból 115 gyermek számára felépülő óvodának és bölcsődének.

Tóth József polgármester az alapkőletételen kitért arra, az igazi bátorság ahhoz kellett, amikor a csökkenő gyermeklétszám miatt be kellett zárni gyermekintézményeket. Az önkormányzat ugyanakkor az üresen maradt épületeket nem értékesítette, hanem bérbe adta vagy felújította.

A megmaradt tulajdonnal a kerület javára lehetett gazdálkodni, most a gyermeklétszám emelkedésekor újabb bölcsődéket és óvodákat lehet megnyitni. A városrész erejét jelzi, hogy az önkormányzat pályázati pénz nélkül, saját forrásból is fedezni tudja a beruházás 715 millió forintos költségét.

Az óvoda-bölcsőde komplexum lakókörnyezetben, a régi óvoda helyén, 3600 négyzetméterene, parkosított övezetben épül a Váci út 88-90. szám alatti önkormányzati tulajdonú telken. Az ott egykor működő óvodát célszerűbb volt lebontani és helyette egy újat építeni.

A két létesítmény és a hozzá tartozó zöldterületek funkcionálisan és üzemeltetési szempontból is teljesen különálló egységet képeznek. Az épület háromszintes lesz. A földszinten egy 40 férőhelyes bölcsőde, az emeleten egy 75 férőhelyes óvoda létesül, a pinceszinten gépkocsi-beállók és az intézmény kiszolgáló helyiségei helyezkednek el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.