Építési szabálytalanságok után kutat Papcsák

Vizsgálatot kezdeményezett Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP), a XIV. kerület polgármestere a városrészben történt építési szabálytalanságok feltárására.

Az önkormányzat azzal indokolta a vizsgálat indítását, hogy az elmúlt napokban bejelentést kaptak a Városligetben zajló engedély nélküli építkezésről. A polgármester emiatt vizsgálatot kezdeményezett az ügy feltárására.

A közlemény szerint Zuglóban 2010 óta változtatási tilalom van érvényben, azonban szabályos és jogszerű építési engedéllyel most is lehet ott építkezni. Jelezték, a városrész vezetője mindent megtesz azért, hogy a változtatási tilalmat mielőbb feloldják. Mint írták, 2011-ben új főépítészt neveztek ki, és a kerület sajátosságaihoz igazodó új településfejlesztési célokat határoztak meg.

Papcsák Ferenc tervei szerint májusban a képviselő-testület elfogadhatja Zugló új kerületi szabályozási tervét, ehhez azonban a törvény értelmében meg kell várni az egyes állami hatóságok válaszait.

A polgármester határozott célja azonban, hogy a jövőben is minden építési szabálytalanságot feltárjanak és kivizsgáljanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.