Ennyit bukott Faluson az ellenzék

Bár a támogató pártok egyelő arányban tervezték állni Falus Ferenc kampányköltségeit, a jelölt visszalépésével minden megváltozott. Az elköltött 6 millió forintból alig néhány százezret kellett a DK-nak állnia - írja a Bors.
Falus Ferenc kampányára 10-10 milliót adott az MSZP, az Együtt-PM és a DK. A lap szerint ennek nagyjából kétötödét költötték el a volt tiszti főorvos visszalépése előtt, az igazi kampány, az óriásplakátok kihelyezése még csak most kezdődött volna el.

A pénzt egyenlő arányban adták a támogató pártok, ám mindegyikük más-más feladatot vállalt magára. Az Együtt-PM volt az online kampány és a szórólapozás felelőse, ők költötték a legtöbbet, 6 millió forintot. A DK az óriásplakátokért felelt volna, így ők szinte az egész összeget megspórolták. Az MSZP egy újság elkészítését és terjesztését vállalta, de ez sem történt meg még a visszalépés előtt.

A megmaradt összegeket, pontosabban egy részét Bokros Lajos kampányába csoportosítják át a pártok. A DK és az Együtt ugyanis átadja a pénzt, az MSZP viszont erősen kérdőjeles: a párt országos elnöksége nemet mondott Bokros Lajosra, a budapesti szervezet viszont kiáll a volt pénzügyminiszter mellett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.