Emmi: nem büntették meg a renitens igazgatókat

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleménye szerint az iskolaigazgatók nyilatkozási rendje nem tér el bármely más intézmény gyakorlatától.

Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi közleményében azt írta, pártja felháborodva értesült arról, hogy a nemrégiben megalakult Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megtiltotta az iskolaigazgatóknak, hogy a közoktatási intézmények átvétele körüli problémákról a sajtónak nyilatkozzanak.

Az Emmi az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ január elseje óta alapvetően szakmai irányítást végez az átvett közoktatási intézményekben, ebbe beletartozik a pedagógusok, a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők fölötti munkáltatói jogok gyakorlása és a bérfinanszírozás is.

A központ működésére vonatkozó, a sajtóban megjelent anonim nyilatkozatok csupán hangulatkeltésre alkalmasak - tették hozzá. Az iskolaigazgatók nyilatkozási rendje sem tér el bármely más intézmény gyakorlatától. A részinformációk birtokában olykor félrevezető tájékoztatásokat sem követte semmi retorzió - hangsúlyozták.

Az fn24 portál múlt pénteken adott hírt arról, hogy január 3-án az iskolavezetők levelet kaptak a KIK-től: "Felhívom szíves figyelmüket, hogy valamennyien a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkatársai vagyunk. Az állami intézményfenntartó központot az elnök képviseli. A kommunikációs szabályzat kiadásáig az intézményvezetők közvetlenül nem nyilatkozhatnak. Kérem, hogy a média munkatársaitól a kérdéseket kérjék be, a rá adandó válaszokat fogalmazzák meg és küldjék be az e-mail címemen a KIK-központba, ahol a kommunikációs munkatársak érdemben foglalkoznak a megkeresésekkel."

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.