Elvtársak, itt a vége!

Orbán Viktornak és a kormányának mennie kell - fejtette ki Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke azon a szombat déli Blaha Lujza téri flashmobon, amelyen bejelentették, hogy a mozgalom országos szervezetté alakul. Jövő év elejére komoly tüntetéseket, tiltakozó akciókat ígérnek.

Országos szervezetté alakult a Magyar Szolidaritás Mozgalom - közölte Székely Sándor, a szervezet társelnöke szombaton a fővárosban tartott flashmobon a távirati iroda tudósítása szerint.

Résztvevők „Evtársak, itt a vége!”feliratú transzparenseket tartanak fel az országos szervezetté alakult Magyar Szolidaritás Mozgalom flashmobján a Blaha Lujza téren
Budapest, 2011. december 17. Résztvevők „Evtársak, itt a vége!”feliratú transzparenseket tartanak fel az országos szervezetté alakult Magyar Szolidaritás Mozgalom flashmobján a Blaha Lujza téren. MTI Fotó: Soós Lajos

A társelnök bejelentette: az országos szervezetté alakulás jegyében szombaton az egész országban, a megyeszékhelyeken és más városokban is hasonló megmozdulásokat tartanak. Az akció másik célja, hogy megmutassák azt a plakátot, amelyet korábban nem tudtak kirakni, mert a munkát vállaló cég visszakozott, amikor meglátta, hogy mi szerepel rajtuk. Ezért a villámcsődület résztvevői közül sokan ilyen - az MDF rendszerváltás utáni "Továrisi konyec"-plakátjára emlékeztető -, "Elvtársak, itt a vége!" feliratú lapokkal érkezett a Blaha Lujza téri helyszínre. Az országos demonstráció harmadik célja ugyanis, hogy a mozgalom kifejezze: "Orbán Viktornak és a kormányának mennie kell" - hangsúlyozta a társelnök.

Januártól komoly tüntetéseket és tiltakozó akciókat szervez majd a mozgalom, hogy céljait elérje - tette hozzá. A Blaha Lujza téri flashmobon két-háromszázan vettek részt; a fővárosban a Széll Kálmán téren tartottak hasonló akciót, és több vidéki városban is sor került hasonló megmozdulásra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.