Elvesztette támogatói kétharmadát a Gyermekrák Alapítvány

Támogatóinak kétharmadát elvesztette az év elején botrányokba keveredő Gyermekrák Alapítvány, derül ki a felajánlásokról készített toplistából - írja összefoglalójában az Index.

A 2006 és 2009 között a legtöbb, 2010 és 2013 között a második legtöbb egyszázalékos felajánlást begyűjtő alapítvány idén a hetedik helyre csúszott vissza a toplistán, és a tavalyi 221,8 millió forinthoz képest idén csak 70,3 millió forintot kapott a felajánlásokból.

Az alapítványt a korábbi években több mint hatvanezer ember támogatta az adója egy százalékával, de az idén már csak 21 ezer adózó adta nekik az egy százalékot. A Gyermekrák Alapítványt valószínűleg nem fogja megrázni a veszteség, hiszen az elmúlt években kapott felajánlások jelentős részét nem költötték el, a számlájukon tartalékolják (körülbelül 900 millió forint áll a számlájukon felhasználatlanul). Ebből a pénzből állításuk szerint egyszer majd egy kórházat építenek a rákos gyerekeknek.

Az egyszázalékos felajánlók amúgy nem fordultak el a beteg gyerekektől, a lista első hat helyén is beteg gyerekeket támogató alapítványok állnak. A legtöbb pénzt a Heim Pál Gyermekkórház alapítványa kapta, összesen 154 millió forintot 38 595 felajánlótól. A második helyen az Országos Mentőszolgálat Alapítvány áll, majdnem 93 millió forinttal (25 395 felajánló), a harmadik a Bátor Tábor, ők 83 milliót kaptak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.