Elvesztette a pert, a Kúriához fordul a gyógyszerügyi hatóság

Eljárásjogi hibák miatt a Prompt Pharma nyerte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) elleni perét.

A céget a gyógyszerügyi hatóság még 2013-ban nagyértékű onkológia-készítmények illegális forgalmazása miatt, félmilliárd forintra bírságolta és egyben engedélyét is visszavonta. Most ezt a hatósági döntést helyezte hatályon kívül a bíróság. A gyógyszerügyi hatóság a Kúriához fordul jogorvoslatért – derül ki a hivatal lapunkhoz is eljuttatott közleményéből.

A gyógyszer-nagykereskedelemmel foglalkozó Prompt Pharma Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-nél végzett hatósági ellenőrzés számos szabálytalanságot tárt fel, egyebek mellett az is, hogy a Prompt Pharma nagy mennyiségű és értékű rákgyógyszert szerzett be ellenőrizetlen forrásból, majd a gyógyszereket a legális gyógyszerellátási lánc csatornáin keresztül külföldi uniós országba értékesítette. Ezeket a gyógyszertételeket a magyar gyógyszerészeti államigazgatási szerv más jelzések alapján kivonta a forgalomból, és értesítette a külföldi illetékes hatóságokat is.

Az OGYÉI határozata ellen a Prompt Pharma bírósághoz fordult, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2015. június 8-án – eljárásjogi szabálysértésre hivatkozva – hatályon kívül helyezte a gyógyszerügyi hatóság intézkedéseit. Az OGYÉI közleményéből az tűnik, hogy helyesnek tartja a korábbi döntését, és a Kúriához fordul jogorvoslatért.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.