Elutasították a Jobbik ingatlanpanama-feljelentését

Bűncselekmény hiányában elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Jobbik feljelentését, amit egy XII. kerületi ingatlan eladása ügyében tett - közölte a BRFK szóvivője szerdán.

A Jobbik feljelentése április 8-án érkezett a BRFK-ra, a rendőrség a feljelentésben foglaltakat feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálta, hogy az ügyben felmerülhet-e bűncselekmény gyanúja. Tafferner Éva elmondta: a rendőrség bűncselekmény hiányában utasította el a feljelentést, mivel a feljelentés-kiegészítés során beszerzett adatok nem támasztották alá a feljelentésben foglaltakat.

A Jobbik április 7-ei sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke arról beszélt, hogy a fideszes Pokorni Zoltán által vezetett XII. kerületi önkormányzat több százmilliós vagyonvesztést szenvedett el a hegyvidéki bevásárlóközpont területének 2008-as - állítása szerint - korrupciógyanús értékesítése során. Ezért hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tettek.

A Jobbik szerint a XII. kerületi ingatlan értékbecslés nélkül előterjesztett félmilliárdos eladásáról a képviselő-testület úgy döntött, hogy a beépíthetőség jelentős növeléséről csak később, a szintén a polgármester által aláírt adásvételi szerződésben esett szó. A Jobbik szerint a "rendkívül rövid pályáztatás" után ingatlanhoz jutó, MSZP-s érdekeltségű Wallis messze áron alul szerezte meg a telket.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője elmondta: a rendőrség bűncselekmény hiányában utasította el a feljelentést.

A Hegyvidéki Önkormányzat szerint azzal, hogy a rendőrség elutasította a Jobbik feljelentését egy XII. kerületi ingatlanügyben, kiderült, hogy a párt alaptalanul vádaskodott - közölte Váczi János, Pokorni Zoltán (Fidesz) polgármester kabinetfőnöke.

A XII. kerületi önkormányzat a rendőrség bejelentését követően azt közölte: "az, hogy a BRFK elutasította a Jobbik alaptalan vádaskodásait, egyértelműen megerősítette azt, hogy arcpirító és felháborító hazugság volt, amit a Jobbik képviselői a (XII. kerületi) ingatlannal kapcsolatban elmondtak".

 A Hegyvidéki Önkormányzat az értékesítés előtt elvégeztette az ingatlan hivatalos, független értékbecslését. Minden önkormányzati ingatlanértékesítés kizárólag közjegyző előtt lebonyolított nyilvános versenytárgyalás útján történik.

A konkrét esettel kapcsolatban pedig azt írták: a Szendi árok 2-4 alatt található ingatlan nyílt, az országos sajtóban is meghirdetett pályázatára közel 30-an jelentkeztek. Közülük heten vásárolták meg a pályázati dokumentációt, hárman pályáztak és végül a pályázat győztese a kikiáltási árnál 100 millió forinttal magasabb összegért tudott hozzájutni az ingatlanhoz.

Közölték azt is, hogy "szemben a Jobbik alaptalan hazugságaival", a beépíthető négyzetméter nagysága nem változott. 

A nemrég véget ért parlamenti képviselő-választásokra utalva pedig arra mutattak rá, hogy a Jobbik helyi jelöltje országosan a legkevesebb szavazatot kapta a XII. kerületben. "Ez egyértelmű üzenet volt a választók részéről, hogy az itt élők nem vevők a politikai haszonszerzésből indított alaptalan rágalmakra" - írta közleményében Váczi János.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.